Massagetherapie bij burn-out - Burn-out bij mannen

Ben jij ook druk aan het werk aan je herstel van burn-out of overspannen, maar:

Pieker jij je suf?

Blijf je nadenken en zoeken naar een oplossing voor je problemen.
Je weet het gewoon niet meer. Kan dat ook even stil worden in je hoofd?

Even ontspannen lukt niet meer?

Ook al lig je languit op de bank: je lichaam voelt gespannen of onrustig.

Wat zou het fijn zijn, als je even kon genieten van het niets doen.

Loop je rond met een zwaar gevoel?

Plezier en lachen? Hoe voelt dat ook alweer? Je dagen zijn gevuld met mist en een zwaar gevoel. Wat zou je dit graag anders zien!

Ook al ben je moe, slapen gaat niet?

Een nachtje doorslapen lijkt eeuwen geleden. Wakker liggen, piekeren, je draai niet vinden in bed. s’ Morgens sta je weer moe op.

Snel geïrriteerd en boos op alles en iedereen

Ontevreden over jezelf en je reageert dat af op anderen. Je wordt moe van jezelf en je gemopper. Je voelt je schuldig naar je omgeving over je gedrag. Kon je je nu maar minder druk maken.

Je voelt je onzeker over je herstel

Je voelt de druk om te werken aan je herstel, maar het lukt niet. Dat maakt je onzeker over jezelf. Je mist vertrouwen in jezelf en in je lijf.

Je hebt hulp (gezocht) maar toch mis je nog iets?

Goed dat je hier bent!

Even voorstellen: Alfred Scholten, bewuste man, massagetherapeut en ervaringsdeskundige

Samen met mijn partner en hond heb ik weer energie voor de dagelijkse activiteiten: sporten, wandelen en uit eten met vrienden. Daarnaast heb ik een eigen praktijk en een baan waar ik veel voldoening uit haal.

Dit was zes jaar geleden wel anders.

Toen raakte ik overspannen en hikte tegen een burn-out aan. Ik voelde mij futloos en had nergens zin in of energie voor.  Toen had ik een fulltime baan, drie functies bij non-profit organisaties en badminton drie keer per week. Overwerken was heel normaal voor mij. Een avondje niets doen bestond uit DVD’s kijken.
Onbewust raakte ik mijzelf stukje bij beetje kwijt.

Via mijn werk kreeg ik hulp van een coach. Hij hield mij toen een spiegel voor: “Alfred, jij bent in je werk en na je werk continue aan het werk met je hoofd.” Deze woorden schudde mij wakker. Inderdaad ik ben meer dan een hoofd.

Uit mijn hoofd in mijn lichaam.

Naast coaching heeft lichaamsgerichte (massage) therapie mij geholpen. Meer dan ik had verwacht. Ik geef eerlijk toe. Ik was eerst sceptisch tegenover massagetherapie. Wat kan een massagetherapeut nu mijn denken beïnvloeden?
Vanuit mijn gevoel mijzelf bekijken, kon ik niet.  Bij de massagetherapeut ontdekte ik dat mijn lichaam helpend is voor mijn denken. Door te voelen. En voelen doe je met je hele lichaam.

Langzamerhand werd ik rustiger, ik kreeg weer energie en voelde ik mij weer in balans te komen.

Ik ging weer leren voelen en kon mijn fysieke signalen beter begrijpen. Nu durf ik vanuit mijn hart te leven in plaats vanuit mijn hoofd.

Ik ontdekte dat:

> Signalen van mijn lichaam nuttig zijn en niet genegeerd moeten worden

> Mannen elkaar nodig hebben, om zichzelf te mogen zijn.

> Contact met je lichaam zorgt voor verdieping met jezelf en anderen

> Ik beter voor mijzelf moest zorgen

> Massagetherapie werkt lang door

Wat ik heb ontdekt en geleerd … kan jij ook! En ik begeleid je graag…

Met mijn opleiding tot lichaamsgericht therapeut (Holos Massagetherapie) kan ik jou begeleiden met massages en oefeningen, zodat dat jij:

 • Je relatie met je lichaam verbetert

  Door de traagheid en aandacht bij mijn aanraking en massages kun je heel goed volgen en onderzoeken hoe je je lichaam voelt. Zo ontdek je steeds meer wat je lijf nodig heeft. Daarmee herstelt jouw relatie met je lichaam.

 • Je ervaart verlichting van je pijn en spanningsklachten

  Bij overspanning of burn-out heb je vaak last van (spier)pijn en spanningsklachten. Als een gebied in je lichaam (waar spanning zit) wordt gezien, beluisterd en erkend, gaat het vaak als vanzelf ontspannen.

 • Je krijgt meer rust en overzicht

  De stroom van gedachten in je hoofd verstild, doordat de aandacht van je hoofd naar je lichaam wordt getrokken. Het continue denken in je hoofd stopt en er is minder ruis in je hoofd. Je krijgt zo een ander zicht op je fysieke signalen en onderwerpen die in je leven spelen.

 • Je gaat je verbonden voelen met jezelf

  Je lichaam, geest en emoties zijn met elkaar verbonden. De relatie van lichaam en geest kan je nu beter integreren in jezelf. Je bent beter in contact met jezelf. Gevoelens van onmacht of somberheid verdwijnen naar de achtergrond.

 • Je krijgt meer energie en zin

  Doordat je beter in contact bent met je lichaam, ervaar je meer energie. Er is nu meer ruimte om je eigen behoeften en verlangens te volgen in je leven. Je krijgt weer zin in het leven.

 • Persoonlijke groei

  Je krijgt zicht op hoe je handelt, wat je drijfveren zijn en wie je werkelijk bent. Massagetherapie ondersteunt je in je proces van persoonlijke groei.

Vergoeding zorgverzekeraar

Mijn sessies worden (deels) vergoed door de meeste zorgverzekeraars in de aanvullende verzekering. Hiervoor is geen verwijzing van de huisarts nodig en je eigen risico wordt niet aangesproken. Klik hier om te zien of je mijn sessies kunt declareren onder jouw polisvoorwaarden van de zorgverzekering.

Wat kan je verwachten?

We beginnen precies waar jij nu bent. Immers, iedere man met burn-out zit in een andere fase. Ik ben geïnteresseerd in jouw verhaal en de aanleiding van je stress en burn-out klachten. Wat is stress voor jou en waardoor word jij getriggerd?

Doel van de sessies is het bewust worden van overtuigingen, houding en gedrag, die ontspanning in de weg zitten. Of die fysieke of geestelijke klachten geven.

Tijdens de sessies wordt voornamelijk gewerkt met lichaamsgerichte therapievormen waarvan holistische massagetherapie de belangrijkste is. Daarnaast werk ik ook met focussen, body scan en bewustwording oefeningen.

Een behandeltraject bestaat gemiddeld uit 3 tot 5 sessies.

Massagetherapie
sessie

65 euro

per behandeling

Duur 75 min

incl. voor- nagesprek

massagetherapie

incl. bodyscan, bewustwordingsoefening

vergoeding mogelijk zorgverzekeraar

Massagetherapie
kennismaking

65 euro

per behandeling

Duur 90 min

incl. voor- nagesprek

intake 30 min (gratis)

massagetherapie

vergoeding mogelijk zorgverzekeraar

Massage
ff ontspannen

50 euro

per behandeling

Duur 60 min

incl. voor- nagesprek

massage

geen vergoeding mogelijk

Andere mannen vertellen hun ervaring

In eerste instantie stond ik sceptisch tegenover deze therapievorm. Maar ik dacht “Baat het niet, schaadt het niet.” Na drie sessies ben ik van mening veranderd. Alfred is een betrokken en oprechte man/ therapeut. Zijn rustige en respectvolle manier van masseren en aanraken, gaf mij rust en verlichting van mijn klachten. Ik kon meer contact maken met mijn emoties en gevoel. Dat merkte mijn vrouw ook.

Someone

Trying to

Repair

Every

Situation

Solo

Veel gestelde vragen

Iedere behandeling is uniek en afgestemd op jou. Dit bespreken wij vooraf.
Wat leeft er bij jou en is voelbaar in je lichaam.

Welke massage is afhankelijk van de fysieke klachten en de thema’s die in jouw leven spelen. Ik maak gebruik van de volgende technieken:

 • klassieke massage
 • energetische massage
 • bindweefselmassage
 • holistic pulsing
 • chakra massage
 • voetreflexmassage

Meestal masseer ik slecht een deel van het lichaam, zodat jij heel precies kan waarnemen wat er zich op die plek afspeelt.

De massages zijn er niet op gericht om een klacht weg te masseren, zoals een fysiotherapeut doet.
De massage wordt gebruikt als middel om in contact te komen met het lichaamsgebied.

Nekklachten kunnen bijvoorbeeld om verschillende redenen ontstaan: misschien zitten ze teveel op je nek, maar het kan ook zijn dat je altijd je nek stijf houdt.

Als je tijdens een aanraking, massage of focussessie met liefdevolle nieuwsgierigheid die plek onderzoekt, krijg je er contact mee en gaat je lichaam je vertellen waar het precies over gaat. Zo ontstaat op een dieper niveau ruimte in je bewustzijn om andere keuzes te maken in je leven en ga je fysieke klachten eerder zien als een signaal van je lichaam over jouw levensinstelling dan als pijn die onmiddellijk weg moet.
Om het jou mogelijk te maken alles goed waar te nemen, masseer ik langzaam en met aandacht.

Ik behandel dus meestal maar een deel van je lichaam en zelden alles.

Jij bent van harte welkom!
Massagetherapie geeft je de ruimte om even bij jezelf stil te staan bij jouw thema of verhaal. Je kan het inzetten voor je eigen ontwikkeling, groei en bewustwording.

Massagetherapie wordt ook ingezet bij:

 • Rouw en verlies
 • hoge (spier) spanning
 • vermoeidheid of onbestemd gevoel
 • onrust in je lijf ervaart
 • op zoek zijn rust en contact met zichzelf

Bij massagetherapie wordt je uitgenodigd om bewust en opmerkzaam te zijn tijdens de massage. Dit kan van alles zijn. Immers niet alleen je huid, spieren en weefsels worden aangeraakt, maar ook je emoties, gevoelens, herinnering en gedachten. Onder professionele begeleiding ga je dit alles waarnemen en ervaren.
Dit vraagt een goede en zorgvuldige afstemming tussen client en therapeut.
De behandeling is gericht op bewustwording van de achtergrond van je klacht dus niet op ontspanning. Ontspanning en afname van klachten zijn een prettige bijkomstigheid.

Een (ontspanning/sport)massage helpt je om spieren te laten ontspannen, stimuleert het herstellend vermogen van je lichaam. Heel prettig om je ontspannen te voelen. Spierpijn is dan ‘opgelost’. Alleen dan heb je nog niet alles kunnen doorvoelen wat de klacht jouw wil vertellen.
Immers je lichaam liegt nooit.

Ik kan mij goed voorstellen dat je dit afvraagt, nu de regels rondom corona worden versoepeld.
Jouw en mijn gezondheid staat altijd voorop. Indien wij de richtlijnen en protocollen naleven dan is masseren zeker veilig. Je kan de protocollen rustig nalezen.

Neem vrijblijvend contact op voor een vraag of een gratis intake gesprek

Praktijkinformatie

Openingstijden: maandag 9 tot 21 en dinsdag t/m vrijdag 18 tot 21

06 49 05 68 59 | alfred@burnoutbijmannen.nl

Eekhoornlaan 41
8091 AK  WEZEP